Tilitoimisto Helmitaulu täytti 10 vuotta – Toimitusjohtaja Irma Laitinen ryhtyy yhä enemmän mummun tehtäviin

Teksti: Risto Puolimatka Nivala-Lehti

Kuvat: Helmitaulu

Nivalan torin kupeessa toimiva tilitoimisto Helmitaulu viettää samalla kahdenlaista juhlaa. Yritys täytti 10 vuotta syksyllä, mutta päätti juhlistaa asiaa vasta nyt kevään tullen. Yritys kuuluu tätä nykyä Wulff-konserniin.

Toinen kahvitilaisuuden aihe on se, että toimitusjohtaja Irma Laitinen vetäytyy jo enemmän asiantuntijatehtäviin. Hän jatkaa vielä toimitusjohtajana toistaiseksi.

– Ajatus puuhailusta koti- ja perheasioiden ympärillä kiehtoo nyt suuresti, ystäviäkään unohtamatta. Minulla on iso perhe, lastenlapsiakin 11. Lasten perheissä on ihana kulkea aupairina. Mummoa tarvitaan, ja kovasti on jo odotusta mökkikesästä. Yhdeksänvuotiaan sanoin: ollaan sitten koko kesä mökillä, käydään vain Nivalassa joskus, Laitinen hehkuttaa.

Vetäytymistään Laitinen perustelee sillä, että Helmitaululla on vakiintunut ja sitoutunut hyvä työntekijätiimi. Lisäksi kun se on osa Wulff-konsernia, sitä kautta sillä on yhteistyöverkostonsa.

– Työskentely Helmitaulussa ja Wulff-konsernissa on tarkoitus muuttaa pikkuhiljaa ns. harrastusluonteiseksi. Ala on mielenkiintoinen ja työn imua riittää, joten me tulemme kyllä kuulemaan toisistamme vielä jatkossakin, Laitinen jatkaa.

Wulffin tilitoimistoliiketoiminnan johtaja Mauri Pennanen kertoo Wulffin olevan yrittäjähenkinen omistaja, joka haluaa toimia myös maakunnissa palveluineen yrittäjyyttä tukien. Hän sanoo, että taloushallintoala on historiassa ollut vakaan kasvun ala, ja uusia mahdollisia asiakasyrityksiä perustetaan päivittäin.

– Nivala on elävä kylä, ja alueella on paljon yrityksiä, joille tarjota palveluja, ja olemme ehdottomasti kiinnostuneita ostamaan lisää tilitoimistoja alueelta.

Helmitaulun liikevaihto vuonna 2023 oli runsaat 250000 euroa, ja asiakaskunta on siitä vielä kasvanut liiketoimintaoston jälkeen tämän vuoden aikana. Helmitaulu työllistää neljä vakituista ja kaksi osa-aikaista työntekijää. Kaikki tekevät töitä osin etänä.

– Helmitaululla on vakiintunut, sitoutunut ja vastuullinen henkilökunta, siihen on panostettu ja sen myötä pystyn tästä nyt hyvillä mielin jäämään syrjemmälle, Laitinen sanoo.